Inredningsbloggar

Att ha det fint omkring sig i sitt egna hem är någonting som de flesta önskar. Inredning är ett område som blir hetare och hetare och numera innebär trender på samma sätt som trender inom modevärlden. Ibland kan man till och med dra paralleller och se likheter mellan de trender som gäller för våra hem och de som gäller för det som vi tar på oss. Precis som att det finns bloggar inom en mängd andra områden så finns det även bloggar med en inriktning mot inredning. Här brukar du kunna hitta allt ifrån de nyaste produkterna på marknaden till rapporteringar ifrån olika mässor och visningar där kommande produkter presenteras.

De personer som ligger bakom bloggar utav detta slag brukar höra till gruppen som kallas influencers, vilket innebär människor som visar upp sitt liv och inspirerar andra med det som de gör. En person som till exempel har ett mycket vackert hem och visar upp detta i sociala medier och på en blogg är till exempel en sådan. Det finns idag en mängd olika inredningsbloggare och även priser som delas ut till dessa. På den årliga ELLE-galan delas priset Årets Inredningsbloggare ut och har under åren belönat bloggarna Trendenser och Add Simplicity.

Förutom bloggarna så kan nätet på andra sätt vara en aktuell källa när man letar efter inredning. På nätet finns det idag en mängd bra källor som man kan dra nytta utav när det gäller att hitta nya saker till hemmet. Många utav de kända möbelvaruhusen har idag hemsidor där du kan få en bra överblick över deras utbud, samt även göra köp och bokningar när du har hittat det du söker. Det finns även de butiker som enbart existerar på nätet och här brukar man kompensera med ett bredare utbud och i vissa fall även lägre priser. Det som kan vara negativt när man köper möbler på nätet är att man inte får möjligheten att se möbeln i verkligheten innan man gör sitt köp, eller provsitta den som man kanske vill göra om man till exempel ska köpa barstolar eller en soffa.

När man ska köpa möbler kan priset i vissa fall skilja sig rätt kraftigt åt mellan olika butiker. Därför kan du även dra nytta utav nätet på så sätt att du kan jämföra priser mellan olika butiker på ett enkelt vis. Flera butiker är anslutna till speciella jämförelsesajter som Pricerunner och Prisjakt, där du kan få fram det bästa priset online.