Bli en proffsbloggare

Att blogga idag är inte lätt. Det finns massor av människor som bloggar om sitt liv dagligen. Det kan vara allt från vart de varit, ätit, tänkt eller vilka de träffa, till mode, smink och träning. Oavsett vad man själv bloggar om så finns det garanterat någon där ute som också bloggar om det. Att bil proffsbloggare handlar om att lyckas bättre än resten. Det finns några knep man kan följa för att bli en bättre bloggare och på vägen förhoppningsvis bli bättre än resten.

Ge ett värde till besökaren
Utöver underhållande läsning så kan det vara bra att försöka ge någonting mer till dina läsare, någonting som fångar deras uppmärksamhet och som gör att de kommer tillbaka för att läsa mer. Dela med dig av ditt bästa recept, informera var man kan
köpa stringhyllan som syns på dina bilder du tagit i ditt hem eller varför inte lägga upp en guide för hur man ordnar den där frisyren som du brukar ha och får så mycket beröm för bland kommentarerna.

Uppdatera ofta
För att lyckas gäller det att uppdatera bloggen ofta. Ju mer innehåll man har desto bättre. Proffsbloggare brukar uppdatera sin blogg flera gånger om dagen. När läsare ser att det uppdateras ofta så är chansen större att de klickar på ett av inläggen, läser det och sedan läser mer om de gillade inlägget. Planera därför gärna dagen innan när och vad du ska skriva för inlägg så blir det lättare att uppdatera ofta.

Skriv bra
Ingen vill läsa dålig svenska. Skriv inte förkortningar, glöm inte punkt eller stor bokstav. Ju bättre ett inlägg är skrivet desto större chans att folk faktiskt gillar vad du skriver. Det värsta man kan göra är att skriva som man pratar. Däremot måste man bemästra att både skriva bra svenska utan att få det att låta för formellt – vilket är konsten med att blogga.

Skriv intressant
Ingen är intresserad av vad du åt till frukost om din blogg handlar om mode. Håll ämnet på bloggen till vad bloggen ska handla om. Är det en matlagningsblogg är det relevant vad du åt till frukost. Få är intresserade av att läsa om ditt vardagsliv om det inte är annorlunda från alla andras. Går du i skolan varje dag som vem som helst lär det inte vara intressant att läsa om det. Hitta guldkornen i din vardag och skriv om dem. Det gör inte om inlägget blir kort.

Relation till dina läsare
Relationen mellan bloggaren och dennes läsare är för många väldigt viktig. Att låta läsarna kommentera och dela med sig av sina åsikter är en stor del i hela blogg-fenomenet. Många stora bloggare lyssnar på sina läsare i form av vad de vill läsa mer om och har ibland speciella tillfällen för läsarna att ställa frågor. Andra anordnar speciella läsarträffar där bloggaren träffar sina läsare på riktigt. Precis som på många andra platser online, till exempel datingsite.nu, är en blogg en plats där man kan komma i kontakt med nya människor som i slutändan kanske blir nära vänner, kollegor eller liknande.

Bilder, bilder, bilder
Det finns inget som gör en blogg mer intressant än bilder. Proffsbloggare uppdaterar sina bloggar med bilder hela tiden. Bilder säger mer än tusen ord. Ibland räcker det med en enda mening och en bild för att ett helt inlägg ska bli värt att publiceras. Vissa skriver enbart en rubrik och fyller inlägget med bilder. Har man varit på en fest och vill berätta om den funkar bilder bättre än ord i många fall.